Βουλγάρικο Ροδέλαιο ή Ροδόνερο- Η Βασίλισσα των Αιθέριων Ελαίων

Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη τα καλλυντικά προϊόντα βιολογικής προέλευσης, αφού οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν πως ο θησαυρός που κρύβεται στην φύση δε μπορεί να συγκριθεί με τα εργαστηριακά αποτελέσματα. Ένα από τα θαύματα του φυσικού πλούτου είναι το ροδέλαιο ή ροδόνερο, ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει τουλάχιστον 300 αρωματικά συστατικά!!

 

Το καλύτερης ποιότητας ροδέλαιο, παγκοσμίως, είναι εκείνο της Βουλγαρίας με πωλήσεις σε τιμές ρεκόρ. Για παράδειγμα, το 2009 ένα κιλό βουλγάρικο ροδέλαιο κόστιζε 4.200 ευρώ, ενώ την περσινή σαιζόν η τιμή του ροδέλαιου έφτασε στα 7.200 ευρώ. Είναι αποτέλεσμα της απόσταξης ή της εκχύλισης αιώνων της ποικιλίας «δαμασκηνού τριαντάφυλλου» (Rosa Damascena) που παραδοσιακά καλλιεργείται στην Κοιλάδα των Ρόδων (Rozovata Dolina), στην κεντρική Βουλγαρία και αποτελεί ένα από τα ανεκτίμητα συστατικά για την αρωματοποιία, τα καλλυντικά ακόμα και τη ζαχαροπλαστική (!) σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ας δούμε όμως πως αποκαλύφθηκε αυτό το μυστικό συστατικό….

Ένας «Ροζ Μύθος»277c1080d49bce1a403281c8acdeb741

Ένας αυτοκράτορας στην αρχαία Περσία, για το γάμο του με μια πριγκίπισσα, διέταξε να γεμίσουν όλα τα συντριβάνια του παλατιού του με ρόδα. Μετά το γάμο τους,καθώς τ
ο ζευγάρι έπαιρνε την βόλτα του στους κήπους του παλατιού, η πριγκίπισσα παρατήρησε κάποιες μικροσκοπικές κηλίδες στην επιφάνεια του νερού των συντριβανιών. Η περίεργη πριγκίπισσα τις άγγιξε και διαπίστωσε πως είχαν μια λιπαρή αίσθηση και πολύ όμορφη μυρωδιά! Αυτές οι μικροσκοπικές κηλίδες ήταν μικρές σταγόνες ροδέλαιου που είχαν σχηματιστεί από τη ζέστη και την ηλιακή έκθεση.

 

Είτε ισχύει ο μύθος της περίεργης πριγκίπισσας πάντως είτε όχι, το αρωματικό νερό ρόδων παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 9ου αιώνα στην Περσία από τον Ibn Khaldun. Εκτός της Βουλγαρίας που θεωρείται ότι έχει και την καλύτερη ποιότητα, ροδέλαιο παράγουν και η Τουρκία, το Μαρόκο και η Περσία. Το βάθος, η αφθονία και η μοναδικότητα του αρώματός του οφείλονται στις ειδικές φυσικές και γεωγραφικές συνθήκες στις οποίες καλλιεργούνται οι τριανταφυλλιές – κατάλληλη θερμοκρασία, υγρασία, αμμώδες έδαφος-. Τα βασικά συστατικά του είναι ανώτερες αλκοόλες και  παραφίνες σε συνδυασμό με πολλά άλλα ιχνοστοιχεία.

Για να παραχθεί όμως, έστω και μια μικρή ποσότητα ροδέλαιου απαιτούνται εκατοντάδες χιλιάδες λουλούδια καθιστώντας αυτή την «ευαίσθητη» εκχύλιση πολύ ακριβή.

 

 

Mοναδικές ιδιότητες του Βουλγάρικου Ροδέλαιου (Bulgarian Rose Oil)

  • Αντιφλεγμονώδης δράση Βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος από κάθε είδους ερεθισμούς ή υπερέκθεση στον ήλιο. Είναι τόσο αγνό που χρησιμοποείται και ως
    καταπραϋντικό για το δέρμα στα μωράκια.
  • Στυπτική ιδιότητα Είναι κατάλληλο για χρήση μετά από βαθύ καθαρισμό του προσώπου. Κλείνει τους ανοικτούς πόρους
    εμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση ακμής και στιγμάτων. Επιπλέον, η εφαρμογή ροδόνερου στο δέρμα μετά από ατμό, συσφίγγει τα τριχοειδή αγγεία και μειώνει την ερυθρότητα.
  • Τονωτική δράση Απομακρύνει τους ρύπους και εναπομείναντα στοιχεία σμήγματος που τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου δε μπορούν να αφαιρέσουν, αναζωογονεί και προετοιμάζει τέλεια την επιδερμίδα για την συνέχεια του καλλωπισμού.
  • Πλούσια Αντιοξειδωτική δράση Συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και των ιστών του.
  •  Καταπολεμά το στρες Είναι επίσης αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό και διεγερτικό πέψης.

 


 

Προμηθευτείτε προϊόντα με Ροδέλαιο ή Rose Oil από το ηλεκτρονικό καταστημά μας, σε εκπληκτικές τιμές.

Κάντε click εδώ για να δείτε τα προϊοντα με Ροδέλαιο ή Bulgarian Rose Oil

 

Please follow and like us:

Comments

comments

Related posts

Βούτυρο Καριτέ- Shea Butter

Βούτυρο Καριτέ- Shea Butter

Βούτυρο Καριτέ- Shea Butter Ελάτε να γνωρίσουμε το Βούτυρο Καριτέ ή αλλιώς, όπως θα το βρείτε σε πολλές ετικέτες βιο-οργανικών και φυτικών...

Leave a Reply