Λεβάντα: H πολύτιμη φίλη μας

Post By RelatedRelated Post

Η λεβάντα, αυτό το πανέμορφο φυτό με τα μωβ άνθη είναι πασίγνωστη για το εκπληκτικό άρωμά της αλλά και για τις θεραπευτικές ιδιότητές της. Ελάτε να τη γνωρίσουμε καλύτερα και να την εκμεταλλευτούμε!!

Ποια είναι η Λεβάντα

Θεωρείται ένα από τα 20 σημαντικότερα θεραπευτικά βότανα, “δώρα” της φύσης. Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό lavare, που σημαίνει «πλύση» και πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως προσθετικό λουτρού στην αρχαία Περσία, την Ελλάδα και τη Ρώμη. Εκτός από τις απολυμαντικές της ιδιότητες είναι και αντισηπτική. Εξίσου δημοφιλής όμως είναι στον τομέα της αρωματοθεραπείας αλλά και της καλλυντικής ομορφιάς.

Λεβάντα και Αρωματοθεραπεία

levanta aromatotherapeia

Το άρωμα από το έλαιό της, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αδιάλυτο, είναι χαλαρωτικό και αποτελεσματικό κατά της αϋπνίας, του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων. Προσθέστε το σε νερό και αφήστε το στον χώρο σας ή χρησιμοποιείστε αποξηραμένα άνθη του φυτού δένοντας κεριά εσωτερικού χώρου και θα απολαύσετε την ατμόσφαιρα χαλάρωσης λέγοντας αντίο στην κακή συνήθεια του να μη μπορείτε να απολαύσετε ένα βαθύ και γλυκό ύπνο.

 

 

Λεβάντα και Ομορφιά

levanda omorfia

  • Ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα,κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των σημαδιών της γήρανσης όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές.
  • Με τις αντισηπτικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες αποτρέπει τη δημιουργία του σμήγματος και την εμφάνιση λοιμώξεων, οπότε δρα κατά της ακμής και της ερυθρότητας στο πρόσωπο.
  • Θρέφει και αναζωογονεί τα μαλλιά και είναι ισχυρός παράγοντας κατά της απώλειας της τρίχας.

 

 

Επισκεφτείτε το κατάστημά μας για ποικιλία προϊόντων με βασικό στοιχείο τους τη λεβάντα!

Comments

comments

master

Leave a Comment

Email (will not be published)