5 τρόποι για ενδυνάμωση των εύθραυστων νυχιών

Τα χέρια είναι το εργαλείο μας. Παρόλα αυτά, τα εύθραυστα νύχια αποτελούν εφιάλτη για πολλές γυναίκες.Η κακή κατάσταση των νυχιών δεν εξαρτάται μόνο από την περιποιήση αλλά και από την διατροφή οπότε το πρώτο βήμα στην φροντίδα των νυχιών είναι να εντοπίσουμε από που προέρχεται το πρόβλημα.

 

1.Προσδιόριστε την αιτία

Τα νύχια είναι μια κερατοειδής απόφυση που βρίσκεται στην άκρη των δαχτύλων. Τα νύχια αποτελούνται απο μια σκληρή πρωτεϊνη, την κερατίνη,η οποία εντοπίζεται και στην σύνθεση των μαλλιών. Κατά μέσο όρο τα νύχια μεγαλώνουν περίπου 0,12 χιλιοστά/μήνα αλλά πολύ συχνά η ανάπτυξη τους διαταρράσεται. Η διαταραχή στην ανάπτυξη των νυχιών οφείλεται σε διάφορους λόγους, με  κυριότερους την κακή διατροφή (ελλειπής πρόσληψη μαγνησίου, πυριτίου και ψευδάργυρου), την κακή ή καθόλου φροντίδα, την αφαίρεση των βερνικιών με ακετόνη, την έκθεση σε χημικά ή απορρυπαντικά και τις καιρικές συνθήκες (πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και υγρασία).

 

  1. Φροντίστε το δέρμα

Κάντε μανικιούρ στο σπίτι. Αρχικά, κοντύνετε τα νύχια.Λιμάρετε απαλά από την μία πλευρά του νυχιού έως την άλλη. Δεν συνιστάται η χρήση μεταλλικής λίμας,προτιμήστε χάρτινες ή γυάλινες λίμες.Στη συνέχεια απλώστε λαδάκι και κάντε μασάζ στο δέρμα γύρω από τα νύχια. Αφήστε να δράσει και αφαιρέστε το νεκρό δέρμα με το ειδικό ξυλάκι. Για να μακρύνουν τα νύχια, θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την περιποίηση και φροντίδα σε τακτική βάση.

 

3.Φυσικές μέθοδοι φροντίδας στο σπίτι

Το καστορέλαιο είναι ιδανική θεραπεία όχι μόνο για τα μαλλιά αλλά και για τα εύθραυστα νύχια.Κάντε μασάζ με καστορέλαιο 2 φορές την ημέρα τόσο στα νύχια, όσο και στο δέρμα γύρω από τα νύχια.Ένα ακόμα υλικό για να θεραπεύσετε τα εύθραστα νύχια στο σπίτι, είναι το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό, προσθέστε ζεστό ελαιόλαδο, προαιρετικά βιταμίνη Α και Ε και μουλιάστε τα χέρια σας για 15 λεπτά. Στεγνώστε τα χέρια με μία πετσέτα.

 

4.Αφαίρεση βερνικιού-Λεύκανση νυχιών

Τα νύχια σπάνε όταν κάτι δεν πάει καλά όπως αναφέραμε και πιο πάνω.Πολύ συχνά διαταράσετε το φυσικό χρώμα των νυχιών από την συχνή χρήση βερνικιών, κυρίως κόκκινου χρώματος. Αφού αφαιρέσετε το βερνίκι με το προιόν, τρίψτε τα νύχια με λίγο φυσικό χυμό λεμονιού! Πλύνετε τα χέρια με ζεστό νερό, σκουπίστε και απλώστε μια ενυδατική κρέμα χεριών, κατα προτίμηση με βιταμίνη Α και Ε. Επαναλάβετε την διαδικασία καθημερινά και απολαύστε τα αποτελέσματα!

5.Χρησιμοποιήστε serum για τα νύχια.

Τα εύθραυστα ή αποχρωματισμένα νύχια που δεν μεγαλώνουν, αποτελούν πονοκεφαλο σε πολλές γυναίκες. Εφόσον έχετε αποκλείσει ασθένειες των νυχιών (για παράδειγμα μυκητίαση), με την κατάλληλη φροντίδα μπορείτε να απολαύσετε, υγιή μακρια νύχια σε μία με δύο εβδομάδες ακολουθώντας τις συγκεκριμένες συμβουλές. Εκτός από τις προαναφερθείσες θεραπείες, Η χρήση ειδικών serum για τα νύχια, αποτελεί θεραπεία-βόμβα, η οποία δουλεύει στο εξωτερικό των νυχιών. Επιλέξτε κάποιο προιόν με μαγνήσιο και ασβέστιο.Επίσης η σκόνη διαμαντού και το μετάξι, σκληραίνουν την επιφάνεια του νυχιού και ο σίδηρος και το πυρίτιο βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη τους.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, www.forme.gr , θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης για τα εύθραυστα νύχια εδώ .

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

master

Leave a Comment

Email (will not be published)