Βούτυρο Καριτέ- Shea Butter

Post By RelatedRelated Post

Βούτυρο Καριτέ- Shea Butter

Ελάτε να γνωρίσουμε το Βούτυρο Καριτέ ή αλλιώς, όπως θα το βρείτε σε πολλές ετικέτες βιο-οργανικών και φυτικών καλλυντικών, Shea Butter…

 

14_469

Το Βούτυρο Καριτέ (Shea Butter) προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa, το οποίο ευδοκιμεί στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Το δέντρο αυτό αρχίζει να παράγει καρπούς, οι οποίοι μοιάζουν με μεγάλα δαμάσκηνα, όταν φτάσει σε ηλικία 10-15 ετών και μπορεί να ζήσει έως και τρεις αιώνες! Ο καρπός του είναι βρώσιμος, θρεπτικός και αποτελεί την κυριότερη πηγή λίπους για τις αφρικανικές χώρες (κάτι σα το δικό μας ελαιόλαδο). Το Βούτυρο Καριτέ φαίνεται να ήταν γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου, καθώς υπάρχουν κείμενα που αναφέρουν τη μεταφορά του με καραβάνια και παλαιότερα αντικαθιστούσε το Βούτυρο Κακάο στη σοκολατοβιομηχανία. Στην Ευρώπη χρησιμοποείται στον τομεά της αισθητικής και των καλλυντικών, για προϊόντα σώματος- προσώπου- μαλλιών. Το όνομα του προέρχεται από τη Σενεγαλέζικη λέξη ghariti και στα Γαλλικά έχει αποδοθεί ως “karité”. Ανήκει στα προστατευόμενα είδη της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Ιδιότητες του Βούτυρου Καριτέ

Στη σύστασή του έχει πέντε φυτικά λιπαρά οξέα, με τα στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά να αντιπροσωπεύουν το 85-90% της σύνθεσής του, Ω-6 και Ω-9 και σε αυτά οφείλει όλη του τη πλούσια και μοναδική δράση. Ακόμη, αποτελείται από φαινολικές ουσίες, όπως οι Κατεχίνες που μας είναι γνωστές από το αγαπημένο μας Πράσινο Τσάι. Τέλος, περιέχει Βιταμίνες Α, Ε, F.

shea nut

  • Αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και συμβάλλει στη διατήρηση της φυσικής της υγρασίας.
  • Έχει ισχυρή αντιγηραντική, αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση. Είναι πολύτιμος σύμμαχος της επιδερμίδας κατά των μολύνσεων, των ερεθισμών, των εκζεμάτων και της ψωρίασης.
  • Προλαμβάνει και θεραπεύει τις ραγάδες. Είναι ιδανικό για χρήση κατά την εγκυμοσύνη.
  • Επουλώνει και θρέφει το πολύ ξηρό δέρμα σε χέρια και πόδια, τις ρωγμές και τα σκασίματα από έντονη εργασία ή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
  • Έχει αντιρυτιδική δράση, γι’αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες προσώπου. Περιορίζει τόσο τις ρυτίδες όσο και τις λεπτές γραμμές.
  • Είναι βάλσαμο ακόμα και για την πολύ ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα καθώς έχει αντιαλλεργική δράση.
  • Προσφέρει προστασία και λάμψη στα χείλη.
  • Αναδομεί και κάνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά να ανακτήσουν τη φυσική τους λάμψη καθώς ενεργοποιεί την κερατίνη.

Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος.

 

Βρείτε τα προϊόντα μας με Βούτυρο Καριτέ στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

 

Comments

comments

master

Leave a Comment

Email (will not be published)